Kedvencek Stronghold spot-on oldat - tetvesség ellen

GyógyszerInfo

Állatgyógyászat

Egészségvédelem

A hónap interjúja

... a nyári balesetekről Dr. Ráthonyi Emesével itt olvasható!

Salvia Web

Magunkról

Homeopátia

Homeopátia

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1097053

Impresszum

Honlaptulajdonos:
Salvia Gyógyszertár
Felelős szerkesztő
Offenbeckné Dr. Sólyi Ilona

helpNeT Iroda Kft.

Cegadatok X


Stronghold spot-on oldat - tetvesség ellen Nyomtatás E-mail
puliMacska és kutya: a Ctenocephalides spp. okozta bolha fertőzöttség egy hónap tartamú kezelése és megelőzése egyetlen alkalmazással. Ez, a készítmény adulticid, larvicid és ovicid, tulajdonságainak köszönhető. A készítmény az alkalmazását követő 3 héten át ovicid hatású. A bolha populáció csökkentésével, a vemhes és szoptató állatok havi kezelése, a kölkök 7 hetes koráig az alom bolha fertőzöttségének megelőzésében is segítséget nyújt. A készítményt a bolha allergiás-bőrgyulladás kezelésére is lehet használni a terápia részeként, valamint az ovicid és larvicid hatásának köszönhetően segíthet a környezet bolha fertőzöttségének csökkentésében azokon a helyeken, amelyeket az állat fölkeres.


A Dirofilaria immitis okozta szívférgesség megelőzésére havonta történő kezeléssel. A STRONGHOLDOT a kifejlett szívférgekkel fertőzött állatokon is biztonságosan lehet alkalmazni, jóllehet, a helyes állatorvosi gyakorlatnak megfelelően a STRONGHOLDDAL való kezelés megkezdése előtt, minden olyan 6 hónapos vagy ennél idősebb állatot ajánlott kifejlett szívférgek jelenlétére megvizsgálni, amelyek olyan területen élnek, ahol a vektor előfordul. A szívférgesség megelőzését szolgáló stratégia szerves részeként, a Stronghold havonta történő alkalmazása esetén is ajánlott a kutyákat kifejlett szívférgek jelenlétére rendszeres időközönként megvizsgálni. A készítmény nem hat a kifejlett D. immitis-re

•A fülrühösség kezelése (Otodectes cynotis).

Macska:
•Tetvesség kezelése (Felicola subrostratus)
•Kifejlett orsóférgek okozta fertőzöttség kezelése (Toxocara cati)
•Kifejlett kampósférgek okozta fertőzöttség kezelése (Ancylostoma tubaeforme).

Kutya:
•Tetvesség kezelése (Trichodectes canis)
•Sarcoptes rühösség kezelése (Sarcoptes scabiei)
•Kifejlett orsóférgek okozta fertőzöttség kezelése (Toxocara canis)

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható 6 hetes kor alatti állaton. Más betegségben szenvedő vagy legyengült és lesoványodott (az életkor és méret figyelembevételével) macskának nem adható.

MELLÉKHATÁSOK

Macskán a bőrre csöppentés helyén alkalmanként enyhe, átmeneti szőrhullás észlelhető. Nagyon ritkán átmeneti fokális irritáció is megfigyelhető. Ezek a tünetek általában önmaguktól elmúlnak, de bizonyos körülmények között tüneti kezelést kell alkalmazni.

A készítmény alkalmazását követően, az alkalmazás helyén a szőr néha összetapad és esetenként, kevés fehér porszerű anyag is megjelenik. Ez a jelenség normálisnak tekinthető, általában a kezelést követő 24 óra alatt elmúlik és sem a készítmény hatékonyságát, sem annak ártalmatlanságát nem befolyásolja.

Kivételesen, mint egyéb makrociklikus lakton esetében, a készítmény használata után reverzibilis idegrendszeri tünetek figyelhetők meg.

Fontos, hogy a készítményt a tájékoztatás szerint alkalmazzuk megakadályozva ezzel, hogy az állat lenyalja azt. Ha macska mégis jelentősebb mennyiséget lenyalt, ritkán, rövid ideig tartó fokozott nyálzást lehetett megfigyelni.

További információk

A STRONGHOLD-ot több mint 100 féle fajtatiszta és keverék fajtájú kutyán, közöttük a collie fajtán is, valamint 16 féle fajtatiszta és keverék macskafajtán vizsgálták és mellékhatást nem észleltek.

Az ajánlott dózis 10-szeresével adagolt STRONGHOLD alkalmazását követően nemkívánatos hatásokat nem lehetett megfigyelni. Kifejlett szívférgekkel fertőzött macskáknak és kutyáknak adott 3-szoros dózist követően nemkívánatos hatásokat nem lehetett megfigyelni. Az ajánlott adag 3-szorosával kezelt tenyész macskákon és kutyákon, vemhes és almot nevelő szoptató állatokat is ideértve, valamint az ivermectin érzékeny Collie fajtájú állatokon a javasolt adag 5-szörösének alkalmazása után sem lehetett nemkívánatos hatásokat észlelni.

A széleskörű gyakorlati kipróbálás során a STRONGHOLD és a rutinszerűen alkalmazott állatgyógyászati készítmények vagy belgyógyászati és sebészi beavatkozások között nem lehetett kölcsönhatásokat megfigyelni.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!
A bolha allergiás bőrgyulladás kezelésére, a terápia részeként a készítményt havonta kell alkalmazni.
A vemhes és szoptató állatok kezelése megelőzi a kölykök bolha fertőzöttségét:
A vemhes és szoptató állatok havi rendszerességgel történő kezelése, a bolha populáció csökkenése révén segít az alom bolhafertőzöttségének megelőzésében is.

Szívférgesség megelőzése (macska és kutya)


A STRONGHOLD spot-on A.U.V. készítmény egész éven át alkalmazható, de legalább egy hónappal a szúnyogok megjelenését követően az adagolást meg kell kezdeni és a szúnyog szezon végéig havonta szükséges ismételni. Az utolsó kezelést a szúnyog szezont követően egy hónappal kell alkalmazni. Ha egy kezelés kimarad és így a kezelések közti idő az egy hónapot meghaladja, a kezelés azonnali pótlásával és a havi kezelési rendszer visszaállításával minimálisra lehet csökkenteni az adult szívférgek kifejlődésének a kockázatát. Amennyiben a szívférgesség prevenciós programjában korábban egy másik készítményt alkalmaztak, az első STRONGHOLD kezelést a korábban alkalmazott készítmény utolsó adagolását követően egy hónapon belül kell elvégezni.

A részletes termékleírás itt olvasható!

Forrás: Állategészségügy Pfizer

 

Elérhetőségeink

8800 Nagykanizsa, Rózsa u.6.
Tel: (93) 536 610
Fax: (93) 536 611

 

salviagyogyszertar@gmail.com

Ingyenes tanácsadás

dr. Varga Imre szakgyógyszerész
  • metabolikus szindróma,
  • cukorbetegség,
  • magas vérnyomás,
  • emelkedett vérzsírszint témakörben
  • a hozzátartozó mérésekkel együtt.
Kérjen időpontot.

Kanizsa Kártya

kanizsa_kartya

Lóápolás-, gyógyítás

lo